Home » ALLES KOMT UIT DEZELFDE BRON, NAMELIJK HET GODDELIJKE.

ALLES KOMT UIT DEZELFDE BRON, NAMELIJK HET GODDELIJKE.

Gepubliceerd op 16 december 2018 om 17:46

Graag wil ik met jullie even stilstaan bij het volgende. gisteren avond werd ik benaderd door een priester uit India. Hij was er van overtuigd dat zijn geloof en de tantra die hij beoefend de enige ware en juiste vorm van tantra is. Hij beweerde zelfs dat, dat alleen tantra is. Dat wij hier in Nederland en het westen tantra in een verkeerd dag licht zetten.

Dit deed me direct denken aan de volgende kerst gedachte. Waarom zijn we met ons allen er zo van overtuigd, dat ons geloof het enige ware is. Naar mij mening is dit allemaal ego. We identificeren ons met een bepaald geloof of visie. Hierdoor ontstaat er een kokervisie. En hebben we al een oordeel klaar. Zonder er echt in verdiept te hebben. Dit vind ik zelf jammer.

Wat is Tantra

Tantra is zoals ik het zie. Kijken zonder oordeel. Zonder dogma’s. Kijken vanaf een afstandje zonder dingen groter of kleiner te maken. Er bewust van zijn. Tantra is voor mij meditatie en leven vanuit bewustzijn in verbinding vanuit het hart.

Het goddelijke

Alles komt uit dezelfde bron, namelijk het goddelijke. Het ene is dus ook niet beter dan het andere. Het is juist de bedoeling om te voelen wat bij jou past. Ieder heeft zijn eigen pad te bewandelen. Maar ben jij degene die zelf deze keuze maakt? Of worden we allemaal aangestuurd door een groter geheel. Deze gedachte is zeker het mediteren waard.

 

Hartengroet,

Deva Prema


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.